Accomodatie

Paard&Ontwikkeling geeft de trainingen, workshops en cursussen op het terrein van Paardenhouderij van Jaarsveld en heeft daardoor alle benodigde faciliteiten in huis voor een optimale training van jou en je paard. Uiteraard kunnen de trainingen, workshops en cursussen ook op locatie worden gegeven.

Middenin het Groene Hart nabij het historische stadje Oudewater bevindt zich in een oase van rust Paardenhouderij van Jaarsveld. Het voormalig boerenbedrijf aan de Waardsedijk is tegenwoordig een kleinschalig maar ruim opgezette Paardenhouderij welke plaats bied aan 22 paarden. Wij beschikken over een 20×40 buitenbaan, een 40×40 buitenbaan, een 20×40 overdekte rijhal, twee longeercirkels en meerdere zandpaddocks, wasplaats met warm en koud water, diverse poetsplaatsen, afsluitbare zadelkamer en kasten. Last but not least beschikken wij over 11 hectare grasland waar wij ons eigen hooi winnen en de paarden lekker de wei op kunnen. Ook aan de inwendige mens is gedacht, in ‘Het Praathuis’ kun je binnen bij de kachel of buiten op de veranda genieten van de rust en een kop koffie of thee, een goed gesprek of luisterend oor.

De kernactiviteiten zijn het verzorgen en huisvesten van paarden van derden. Wij bieden een volledige verzorging aan, wat inhoudt dat de boxen iedere dag uitgemest/opgestrooid worden, de paarden meerdere porties ruwvoer per dag krijgen en 2x daags mineralenbrokjes of sportbrok. Frisse lucht en veel beweging vinden wij zeer belangrijk vandaar dat de paarden ‘s morgens in de stapmolen gaan en daarna in de paddock of de wei. De dagelijkse verzorging van de paarden en het onderhoud van terrein en gebouwen wordt gezamenlijk gedaan door Aad van Jaarsveld en Laura Groen.

Uw paard kan eventueel voor kortere of langere periode bij Paard&Ontwikkeling in training gezet worden, bijvoorbeeld tijdens zwangerschap, ziekte, vakantie of om een specifiek probleem op te lossen. Bij revalidatie kunnen wij te alle tijde terugvallen op een uitgebreid netwerk, waarin diverse specialisten zijn aangesloten met wie wij een nauwe samenwerking onderhouden. Tijdens training en revalidatietraining is het belangrijk dat de belasting en belastbaarheid nauwkeurig gemonitord blijven worden. De trainer is hierin het eerste en belangrijkste aanspreekpunt aangezien deze het paard veelal dagelijks of wekelijks ziet. De behandelaar, dierenarts, hoefspecialist en andere aanvullende therapieën zullen hier ook een belangrijke rol in vervullen, zodat terugval tot een minimum beperkt wordt. Samen met de eigenaar/verzorger/ruiter zal zodoende het trainings- of revalidatietraject regelmatig besproken en/of aangepast kunnen worden. Neem contact op voor de specifieke voorwaarden en of er een plek beschikbaar is.