Het bedrijf

Paard&Ontwikkeling biedt diverse trainingen aan voor ruiters en amazones mét maar ook aan mensen zonder eigen paard. Deze trainingen richten zich voornamelijk op het mentale, rijkunstige en dressuurmatige coachen en trainen van ruiter en paard waarin de balans gezocht wordt tussen horsemanship, rijkunst en sport. Er is veel aandacht voor de biomechanica – de fysiologie – en de mentale gesteldheid van het paard. Ook aan de afstemming tussen ruiter en paard wordt gewerkt, de communicatie is het beste wanneer ook jij zowel fysiek als mentaal in balans bent. Dan alleen zijn ruiter en paard in staat elkaar vanuit respect, rust en vertrouwen te volgen en samen te leren. Tijdens de trainingen worden diverse trainingsvormen en -technieken ingezet om jou en je paard naar een hoger plan te tillen.

De diverse trainingsvormen die Paard&Ontwikkeling inzet zijn o.a.

  • Grondwerk en Horsemanship
  • Training aan de hand
  • Longeren aan de enkel- en/of dubbele longe (er wordt geen gebruik gemaakt van hulpteugels)
  • Rijden op intentie en energie
  • Sport specifieke training op basis van horsemanship en rijkunst
  • Houding- en zittraining d.m.v. ademhalings-, balans & coördinatie- en visualisatie-oefeningen
  • Communicatie- en gedragstraining
  • Revalidatietraining

Alle trainingen dienen hetzelfde doel; vanuit zoveel mogelijk rust en vertrouwen, wederzijds respect en begrip creëren zodat er een optimale balans ontstaat in de communicatie tussen ruiter, paard en trainer.

Laura Groen

Laura Groen, paard en ontwikkeling, laura groen snelrewaardLaura Groen heeft jarenlange ervaring als semi-professional met paarden binnen en buiten de wedstrijdsport. Haar fascinatie voor beweging en gedrag en haar passie voor paarden en mensen, hebben er toe geleidt dat Laura zich steeds meer is gaan verdiepen in het bewegingsmechanisme, de voeding, de mentale (dis)balans en de juiste, goed uitgebalanceerde training die past bij ons huidige (sport)paard en onze blik daarop.

Met haar achtergrond als ORUN-instructrice, een opleiding tot *EAD-Coach (Equine Assisted Development) waarbij zij, met behulp van paarden, mensen zich bewust laat worden van hun intrinsieke motivatie, hun passie en hun talenten én de opleiding tot revalidatietrainer voor paarden runt zij met veel plezier en passie haar bedrijf Paard&Ontwikkeling, een trainingscentrum voor en met paarden.