Cursussen & trainingen

Alle trainingen, workshops en cursussen worden gegeven door Laura Groen eventueel in samenwerking met een collega bij grotere groepen.

Laura is, buiten dat zij zich al haar hele leven tussen de paarden beweegt en daar veel inspiratie uit haalt, al meer dan 20 jaar semiprofessioneel actief binnen en buiten de paardensport. Ze is ORUN gediplomeerd instructrice, gecertificeerd *EAD Trainer-Coach (*Equine Assisted Development) en gecertificeerd Revalidatietrainer voor paarden. Ook is zij als (revalidatie)trainer voor paarden en humaan coach verbonden aan een uniek netwerk van specialisten voor gezonde paarden en ruiters.

Regelmatig worden er workshop- en trainingsdagen georganiseerd met een specifiek thema waarbij soms ook gastdocenten worden uitgenodigd om hun visie te delen. Te denken aan o.a.

  • Cursus Mentaal fit – Ruiterfit – Sportfit o.l.v. een fysiotherapeute, een mentaal coach en dressuur-/revalidatietrainer
  • Workshop Inzicht in Hoeven en Hoef bekappen
  • Workshop longeren aan de enkele- en dubbele longe
  • Workshops grondwerk, natural horsemanship, trailerladen, obstakeltraining
  • Cursus dressuurtraining op basis van natural horsemanship en klassieke rijkunst, ondersteund door kennis van de anatomie en biomechanica.
  • Cursus anatomie en training van het (sport)paard m.b.v. osteopathie/chiropractie/fysiotherapie en sport specifieke training.
  • ‘Leren Balanceren’ – lezingen, demonstraties en verdiepingsmodules over dé perfecte balans bij het sportpaard

Hou de website en Facebook in de gaten voor workshops en cursussen of schrijf je in voor de nieuwsbrief en wordt automatisch op de hoogte gehouden. Heb je tips of suggesties voor een leuke workshop, cursus of een vraag, mail gerust naar info@paardenontwikkeling.nl of vul het formulier in op de contactpagina.